Bagaimana Membuat Duit Dengan Affiliate Marketing

Saya tidak akan tipu, saya agak teragak-agak untuk menulis panduan ini.

Bukan kerana saya tidak fikir affiliate marketing adalah cara yang baik untuk menghasilkan duit, tetapi kerana ia boleh menjadi industri yang sangat rendang. Jika anda mencari affiliate partner di Google, anda mungkin akan dihantar ke beberapa laman web di mana orang melakukan beberapa perkara yang mudah dihina untuk mendapatkan orang mengklik pautan dan membeli item.

Serius, jangan pergi mencari sumber.

Anda akan membina 20 blog mini yang berbeza untuk memenuhi niche yang sangat khusus dengan harapan anda boleh menjadikannya sebuah laman web yang dipercayai di Google. Ia stress, dan pada akhir hari agak terlalu tidak menentu bagi saya.

Apa yang dimaksudkan dengan panduan ini ialah menunjukkan bagaimana anda boleh menggunakan affiliate marketing di atas kaedah pendapatan lain yang anda gunakan untuk blog anda.

Serius, panduan ini tidak akan menunjukkan kepada anda bagaimana untuk membuat blog dipercayai dalam niche untuk anak kucing.

Jika itu kedengaran bagus untuk anda maka mari mulakan.

Pertama Sekali Anda Perlu Menyediakan Nilai

Benar saya boleh menamatkan panduan ini di sini. Apabila menggunakan apa-apa jenis affiliate marketing, anda perlu memberikan nilai kepada penonton anda. Hanya mempunyai banyak pautan ke produk yang berbeza di sekitar laman web anda tidak akan membantu dengan apa-apa. Walau bagaimanapun, jika anda melampirkan pautan tersebut kepada sesuatu yang memberikan nilai maka anda kelihatan cukup baik.

Mari lihat contoh.

Raja Affiliate Bluehost, Pat Flynn

Pat Flynn telah membuat kehidupan yang sihat dari affiliate marketing. Terutamanya dari affiliate marketing Bluehost. Jika anda meneroka blognya, anda akan melihat terdapat tempat di mana dia hanya mempunyai pautan ke Bluehost dengan cadangan menggunakan perkhidmatan itu untuk menjadi hosting laman WordPress anda.

Tetapi itu bukan di mana duit itu berasal.

Pat Flynn video pertama kali cara buat blog yang diupload pada tahun 2009.

Sebaliknya, anda perlu mencari di tempat lain. Iaitu di Youtube. Berikut adalah video yang dia buat pada tahun 2009 yang menunjukkan kepada anda cara untuk membuat blog dalam masa kurang dari 4 minit. Video itu menunjukkan kepada anda betapa mudahnya untuk mendapatkan tetapan pada Bluehost. Orang ramai menontonnya, bersemangat, dan kemudian memutuskan untuk pergi ke Bluehost dengan mengklik pada pautan afiliasinya.

Anda mungkin berfikir bahawa tidak mungkin cara ini bagaimana Pat membuat semua duitnya. Video berusia 6 tahun tidak berbunyi seperti ia akan berbuat banyak, tetapi inilah cara dia memulakannya. Dia tidak berkata “pergi ke Bluehost dan gunakannya” kerana itu tidak akan berfungsi. Sebaliknya, beliau memberikan beberapa nilai kepada penontonnya dan ia berbayar.

Dia juga mempunyai pautan Bluehost yang ditaburkan di seluruh laman webnya di tempat-tempat yang mempunyai nilai.

Sebagai Pat terus menyiarkan tentang blogging dia menjadi semakin banyak tokoh autoriti mengenai subjek ini. Apabila orang melawat blognya, mereka melihat dia tahu satu atau dua perkara tentang blogging jadi apabila dia mencadangkan Bluehost mereka fikir ia adalah pilihan yang tepat.

Kini apabila anda melawat blog mengenai blog atau cara membuat duit, kemungkinannya anda akan melihat bagaimana cara membuat blog yang hanya berlaku untuk meniru teknik yang digunakan oleh Pat.

Jadi jika idea itu adalah untuk memberikan nilai, bagaimana anda boleh melakukannya dengan cara yang akan mendorong orang untuk mengklik link afiliasi anda dan membeli produk? Nah, mari kita lihat.

Kaedah Affiliate Marketing

Ada beberapa kaedah yang berbeza untuk affiliate marketing yang boleh anda gunakan di blog anda

Anda tidak seharusnya memilih hanya satu, tetapi mencari cara untuk menggabungkan semua kaedah ini ke dalam blog anda pada satu ketika.

Reviews

Apabila anda pergi membeli-belah di Shoppe, anda membaca reviews sebelum anda membeli produk? Sudah tentu, anda akan menjadi gila! Kita semua suka reviews kerana mereka membantu kita membenarkan pembelian.

Reviews adalah cara terbaik untuk mendapatkan orang untuk mengklik pautan afiliasi anda. Anda memberi mereka nilai hebat dengan memaklumkan kepada mereka sama ada atau tidak patut membeli produk.

Contoh terbaik ialah Satu Gadget.

Setiap kali saya ingin membeli sekeping teknologi baru, saya pergi ke Satu Gadget terlebih dahulu untuk melihat apa yang mereka cadangkan. Perhatikan mereka tidak menulis sejuta reviews untuk setiap kategori produk yang mereka cover. Mereka hanya memberitahu anda apa yang mereka percaya sebagai produk terbaik dalam setiap kategori.

Mereka telah menjadi laman web dipercayau mengenai reviews produk dan jika mereka mengatakan produk adalah yang terbaik dalam kategorinya maka saya akan membelinya.

Pada tahun 2015, laman web menghasilkan lebih daripada $ 150 juta dalam pendapatan e-dagang. Ini tidak bermakna mereka membuat $ 150 juta, tetapi jika mereka memukul produk affiliate, maka mereka membuat sekurang-kurangnya $ 9,000,000 setahun. Itu tidak terlalu sikit.

Dan semua yang mereka lakukan adalah menulis reviews produk yang paling menyeluruh yang terdapat di web.

Panduan

Panduan hebat kerana mereka mengajar orang bagaimana melakukan sesuatu. Kita semua ingin belajar jika seseorang akan mengajar kita bagaimana melakukan sesuatu maka kita akan bijak untuk mendengarnya.

Perkara yang positif tentang menulis panduan ialah ia membentangkan anda sebagai tokoh kuasa. Orang percaya angka kepercayaan. Apabila anda mempunyai kepercayaan maka anda boleh mendapatkan orang untuk mengklik pautan afiliasi. Kita sudah membincangkan tentang bagaimana Pat Flynn mencipta panduan video pantas untuk menubuhkan sebuah laman web WordPress dan nampaknya berfungsi dengan baik untuknya.

Jika anda membaca blog ini anda akan melihat pautan DreamHost yang bertaburan.

Panduan saya untuk blog tidak cuba keras menjual anda pada apa sahaja. Ia hanya memberikan anda nilai dan termasuk beberapa sumber yang saya gunakan untuk membuat duit blogging.

Perkara yang Jangan Dibuat

Apabila melakukan affiliate marketing perkara yang paling penting untuk dilakukan ialah memberikan nilai. Malangnya, terdapat lebih banyak perkara yang tidak boleh dilakukan, jadi mari kita teruskan.

Hanya Berfokus pada Pembayaran

Apabila orang masuk ke dalam permainan affiliate marketing, mereka juga terperangkap dalam pembayaran. Mereka pergi mencari syarikat yang menawarkan pembayaran terbaik, tetapi ini adalah cara yang salah untuk melakukannya. Tidak setiap syarikat dicipta sama.

Ingat apabila seseorang mengklik pautan afiliasi anda, mereka akan mengaitkan produk tersebut dengan jenama anda. Sekiranya anda menghantarnya ke laman sampah yang ternyata teruk pada anda.

Anda tidak akan cuba untuk menetapkan teman terbaik anda dengan sepupu anda yang memilih hidungnya, bukan?

Tidak Memahami Produk

Jika anda ingin mengesyorkan sesuatu maka anda pasti akan lebih memahaminya. Saya akan mengesyorkan bahawa anda tidak memaut kepada sebarang produk yang anda tidak gunakan sendiri. Itulah cara paling selamat untuk melakukan perkara-perkara.

Kadang-kadang anda boleh pergi dengan mempromosikan produk dari orang yang anda percayai. Anda akan melihat ini sepanjang masa dengan blogger kuasa yang melompat ke senarai milis masing-masing untuk mempromosikan sesuatu. Walau bagaimanapun, peraturan yang sama dikenakan. Anda lebih tahu apa yang anda hantarkan kepada orang dan berharap ia berfungsi dengan baik untuk mereka.

Cadangan anda adalah perkataan anda dan jika anda kehilangan itu, maka anda telah kehilangan semua getaran yang anda telah bekerja keras untuk membuat dengan affiliate partner anda.

Menganggap Affiliate Link Seperti Iklan

Semua program affiliate besar memberi anda sepanduk untuk diposkan di laman web anda. Anda mungkin fikir ini cukup hebat kerana ia menjimatkan banyak kerja, tetapi bilakah kali terakhir anda mengklik pada iklan? Hanya mempunyai imej yang baik dan gemuk di bar sisi anda tidak akan meyakinkan orang untuk mengklik iklan tersebut dan kemudian membuat pembelian.

Sebenarnya, saya salah. Dengan trafik yang mencukupi ia akan berlaku dari semasa ke semasa, tetapi tidak mencukupi untuk membenarkan kehilangan harta tanah yang berharga anda hanya menyerah untuk iklan yang kurang baik.

Orang ramai cenderung untuk merawat affiliate marketing sebagai pendapatan pasif super dengan hanya mendapat pautan / imej dan meletakkannya di laman web mereka. Ia memerlukan kerja yang lebih banyak daripada itu untuk menjadi berkesan.

Jadi, Adakah Affiliate Marketing Baik Atau Buruk ?

Saya suka apa yang boleh anda lakukan dengan affiliate marketing. Ia menawarkan cara yang baik untuk menghasilkan duit melalui pelbagai cara yang anda berikan nilai. Tetapi ia hanya berfungsi jika anda memberikan nilai dan itulah yang banyak orang hilang.

Anda harus ingat terdapat beberapa langkah yang berbeza yang perlu dilakukan sebelum anda membuat sebarang duit melalui affiliate marketing:

  • Anda perlu mendapatkan orang ke laman web anda.
  • Anda perlu mendapatkan orang untuk membaca post anda. Ya, ini berbeza daripada mendapatkannya ke laman web anda.
  • Anda perlu mendapatkan orang untuk mengklik pautan afiliasi anda dengan niat untuk mengambil tindakan. Setiap program afiliasi mempunyai masa tamat yang berlainan untuk cookies yang dikaitkan dengan pautan afiliasi anda. Jika seseorang mengklik padanya dan kemudian tidak kembali ke laman web selama 6 bulan, anda mungkin tidak akan mendapat kredit.
  • Sebaik sahaja di tapak afiliasi, orang itu perlu melalui pembelian.
  • Bergantung pada program afiliasi, orang mungkin terpaksa tinggal untuk jumlah bulan X.

Itulah banyak sihir yang anda perlu lakukan dengan pengunjung tapak. Saya fikir apabila orang masuk ke dalam permainan affiliate marketing mereka hanya membayangkan orang yang datang ke laman web mereka, mengklik pautan, dan kemudian membuat pembelian. Pada masa-masa yang jarang berlaku ia berlaku seperti itu, tetapi itu sangat jarang berlaku.

Anda hampir perlu merawat pautan afiliasi anda seperti yang anda lakukan sendiri. Anda tidak hanya menaburkan pautan mengenai produk anda di seluruh laman web anda dengan harapan seseorang membeli mereka (sekurang-kurangnya saya berharap anda tidak). Sebaliknya, anda mendidik penonton dengan memberikan nilai dan kemudian membentangkannya dengan produk.

Ketika saya melihat orang-orang bertanya bagaimana link afiliasi mereka tidak berfungsi, itu adalah alasan yang sama mengapa tidak ada orang lain di laman web mereka. Laman-laman web yang terbaik memberikan nilai yang besar dan mendidik orang ramai dalam proses dan proses itu hanya berlaku untuk memasukkan cara menggunakan alat dengan link afiliasi yang melekat padanya.

Leave a Reply